Łódź. Wieczór Pisania Listów z Amnesty International

Specjalne spotkanie łódzkiej grupy Amnesty International skierowane jest do wszystkich chcących napisać list w sprawie prześladowanych oraz tych, którzy chcą poznać działalność Amnesty International.

Listy będą dotyczyły m.in.:
– Sakineh Mohammadi Ashtiani – Iranki skazanej na ukamienowanie za cudzołóstwo, na której, mimo wyrazów potępienia płynących z całego świata, władze irańskie nadal chcą wykonać karę śmierci za morderstwo. Została ona orzeczona w nierzetelnym procesie.
– Jurija Samodurowa i Andreja Jerofiejewa, skazanych za -podżeganie do nienawiści lub wrogości- i -zniesławieniu ludzkiej godności- za zorganizowanie wystawy sztuki współczesnej w Muzeum Sacharowa w Moskwie w 2007 roku (Samodurow był wtedy dyrektorem Muzeum Sacharowa, a Andreja Jerofiejew kierownikiem działu sztuki współczesnej w Galerii Trietiakowskiej).
– 250 osób zatrzymanych w przededniu wyborów i zagrożonych torturami w Bahrajnie.Strona Wieczoru na Facebooku Jeśli masz pytania lub chcesz przyłączyć się do innych naszych działań pisz na adres: lodz9@amnesty.org.pl lub przyjdź na spotkanie łódzkiej grupy AI (zwykle w środy) o godz.19.00, sala 8, poziom – 1, Wydział Prawa i Administracji UŁ, przy ul. Kopcińskiego 8/12.
Wyraź swój sprzeciw wobec łamania praw człowieka. Dołącz do nas!
Dla mediów – zdjęcia do wykorzystania: