16 dni przeciwko przemocy wobec kobiet – spotkanie w biurze w Warszawie – Amnesty International

16 dni przeciwko przemocy wobec kobiet – spotkanie w biurze w Warszawie

Wybór tych dat to symboliczne podkreślenie, że prawa kobiet są niezbywalną i integralną częścią praw człowieka. W 16 dniach zawiera się także 1 grudnia – Światowy Dzień AIDS, oraz 6 grudnia – rocznica masakry w Montrealu.

W związku ze zbliżającą się akcją zapraszamy wszystkie organizacje, grupy nieformalne oraz indywidualne działaczki/działaczy z Warszawy i okolic zainteresowane udziałem w 16 dniach przeciwko przemocy wobec kobiet na spotkanie, którego celem będzie zaplanowanie działań jakie zostaną podjęte w ramach tej kampanii w Warszawie oraz w całej Polsce.

Spotkanie odbędzie się we wtorek, 15 listopada o godzinie 17.00 w biurze Amnesty International ul. Piękna 66a lok. 2, I piętro (ta sama klatka w której mieści się Ośrodek Informacji Środowisk Kobiecych „Ośka”).

Więcej informacji na temat 16 dni znajduje się na stronie:

Nie oddamy konwencji antyprzemocowej!