OBÓZ ODWAŻNYCH LUDZI BRONIĄCYCH PRAW CZŁOWIEKA

Sprzeciwiasz się niesprawiedliwości na świecie? Angażujesz się w obronę praw człowieka? Weź udział w OBOZIE ODWAŻNYCH Amnesty International!

OBÓZ DLA AKTYWISTÓW/AKTYWISTEK I EDUKATORÓW/EDUKATOREK AMNESTY INTERNATIONAL

Podpisałaś choć jedną petycję wzywającą do ochrony praw człowieka? Brałeś udział w demonstracji, by wrazić swoją niezgodę na dyskryminację? A może miałaś odwagę otwarcie sprzeciwić się mowie nienawiści? Każde zaangażowanie na rzecz wolności i równości wszystkich ludzi czyni Cię obrońcą i obrończynią praw człowieka. Dlatego serdecznie zapraszamy Cię do udziału w OBOZIE ODWAŻNYCH!

CELE OBOZU

• Przekazać uczestnikom i uczestniczkom wiedzę dot. założeń i celów globalnych oraz krajowych kampanii Amnesty, ze szczególnym uwzględnieniem kampanii ODWAŻNI.
  • Zbudować kompetencje organizowania akcji na rzecz praw człowieka oraz facylitacji warsztatów w ramach kampanii Amnesty.
  • Wzmocnić sieć aktywistów_ek oraz edukatorów_ek Amnesty, a także zaplanować działania grup lokalnych i zespołów edukacyjnych w 2017 i 2018 roku.

KOGO SZUKAMY?

Do udziału w obozie zachęcamy osoby zaangażowane w działania edukacyjne i/lub aktywistyczne Amnesty International, które chcą wykorzystać wiedzę, umiejętności i inspiracje zdobyte podczas obozu w swojej działalności na rzecz praw człowieka. Uczestnicząc w obozie, zobowiązujesz się do przeprowadzenia min. jednego warsztatu edukacyjnego lub jednej akcji na rzecz praw człowieka. Liczymy na pozytywne nastawienie, kreatywny wkład własny i dużo energii do działania! Osoby zainteresowane uczestnictwem w obozie muszą mieć ukończone 16 lat.

CZAS I MIEJSCE

Obóz odbędzie się w Klimontowie (woj. świętokrzyskie) w dniach 15-19 września 2017.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE I WARUNKI UCZESTNICTWA

• Zapewnimy Wam nocleg w pokojach wieloosobowych oraz pyszne wegańskie jedzenie przyrządzane na miejscu przez naszego kucharza.
  • Zwracamy koszty dojazdu (autobusy, pociągi II klasa IC, TLK, Interregio), możemy też pomóc w dojeździe z większych miejscowości.
  • Osoby niepełnoletnie muszą uzyskać pisemną zgodę na udział w obozie od rodziców/opiekunów.
  • Obowiązkowa jest pełna obecność podczas całego obozu. Osoby zainteresowane udziałem muszą zadeklarować swoją dostępność w terminie 15-19 września 2017.

JAK SIĘ ZGŁOSIĆ?

• Osoby, które chcą wziąć udział w obozie, prosimy o wypełnienie ankiety do dnia 23 sierpnia 2017: https://www.surveymonkey.com/r/oboz2017
  • Informację zwrotną o zakwalifikowaniu na szkolenie przekażemy wybranym osobom do dnia 28 sierpnia 2017.

PYTANIA?

Jeśli macie jakiekolwiek pytania dotyczące programu i/lub organizacji obozu, skontaktujcie się z nami!

• Jakub Grzęda, koordynator ds. aktywizmu – jakub.grzeda@amnesty.org.pl
  • Katarzyna Tekień, koordynatorka edukacji praw człowieka – katarzyna.tekien@amnesty.org.pl

Manifest przeciwko nienawiści

Powiązany temat