To nie dzieje się tutaj. Ale dzieje się teraz!

Razem mamy siłę:

niesprawie­dliwość na świecie
traktujemy osobiście.
działaj z nami!

Artykuły

Armenia/Azerbejdżan: Konflikt o Górski Karabach przyczyną wieloletniego cierpienia osób starszych – nowe raporty

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Aktualność

Izrael/OTP: Rośnie liczba bezprawnych zabójstw i innych przestępstw. Apartheid Izraela wobec Palestyńczyków musi się skończyć

Nadzieja i pragnienie to dwa słowa, które mnie uratowały. Żyję w nadziei, że pewnego dnia spotkam się z moją rodziną i wrócę do mojej ojczyzny. I zacznę życie w miejscu, w którym są moje korzenie. Uchodźcy są jak wykorzenione drzewa, nasze korzenie są w jednym miejscu, a łodygi rozprzestrzeniają się w innym. (…) Moim życzeniem jest to, aby ludzie przestali patrzeć na uchodźców w odmienny sposób i przestali myśleć o dzielących nas różnicach. (…)
Nima, 24, Afganistan, od roku i 10 miesięcy czeka na decyzję o udzieleniu ochrony na wyspie Samos w Grecji