Stowarzyszenie Amnesty International oferuje dwie długookresowe praktyki w Zespole ds. Edukacji Praw Człowieka.

Praktyka przy projekcie -Szkoła Przyjazna Prawom Człowieka-
Poszukujemy praktykanta/praktykantki do współpracy przy międzynarodowym projekcie -Szkoła Przyjazna Prawom Człowieka-, którego celem jest promowanie wszystkich aspektów praw człowieka jako integralnej części życia szkoły.
Oferujemy:

• możliwość odbycia kilkumiesięcznej praktyki w znanej na całym świecie organizacji broniącej praw człowieka
  • zdobycie wiedzy w zakresie prawa człowieka oraz współpracy organizacji ze szkołami

Do zadań praktykanta/praktykantki należeć będą m.in.:

• współpraca z koordynatorką projektu
  • kontaktowanie się ze szkołą uczestnicząca w projekcie
  • kontaktowanie się z uczestnikami międzynarodowymi projektu
  • pisanie wiadomości, artykułów o realizacji projektu na stronę internetową
  • pomoc w organizowaniu warsztatów

Oczekiwania:

• zainteresowania obszarem praw człowieka
  • zaangażowania w wymiarze kilku godzin tygodniowo (ok. 4-5 godzin) co najmniej do czerwca 2011 r.
  • znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym
  • gotowości do pracy w biurze Amnesty International w Warszawie

Więcej o projekcie -Szkoła Przyjazna Prawom Człowieka-: http://amnesty.org.pl/badz-aktywny/edukacja/nasze-projekty/szkola-przyjazna-prawom-czlowieka.html

Praktyka przy projekcie -Edukacja dl Godności-

Poszukujemy praktykanta/praktykantki do współpracy przy międzynarodowym projekcie -Edukacja dla Godności-, którego celem jest zaangażowanie młodych ludzi i ich nauczycieli w debatę na temat ubóstwa. Projekt ma również ułatwić zrozumienie faktu, że doświadczenie, jakie niesie ze sobą ubóstwo to nie tylko niski dochód lub jego brak, ale również brak bezpieczeństwa, dyskryminacja i brak możliwości decydowania o swoim losie.
Oferujemy:

• zdobycie wiedzy w zakresie prawa człowieka, w szczególności praw gospodarczych, społecznych i kulturalnych

Do zadań praktykanta/praktykantki należeć będą m.in.:

• współpraca z koordynatorką projektu
  • pomoc w rekrutacji szkół do projektu
  • pisanie wiadomości, artykułów o realizacji projektu na stronę internetową
  • pomoc w organizowaniu warsztatów, szkoleń
  • monitorowanie budżetu projektu oraz prowadzenie dokumentacji

Oczekiwania:

• zainteresowania obszarem praw człowieka
  • znajomość programu Excel
  • znajomość języka angielskiego w stopniu komunikatywnym
  • zaangażowania w wymiarze kilkunastu godzin tygodniowo (ok. 10 godzin) co najmniej do czerwca 2011 r.
  • gotowości do pracy w biurze Amnesty International w Warszawie

Więcej o projekcie -Edukacja dla Godności-: http://amnesty.org.pl/badz-aktywny/edukacja/nasze-projekty/edukacja-dla-godnosci.html

Prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego z odniesieniem do oczekiwań i zadań na adres: [email protected] z tytułem -praktyki – Edukacja dla Godności- lub -praktyki – Szkoła Przyjazna Prawom Człowieka-  do dnia 10 października 2010 r.
W dokumentach prosimy o zawarcie klauzuli -Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883)-.
Oferty praktyk są bezpłatne. Prosimy o wybranie jednej praktyki. W drugiej połowie października planowane są rozmowy z wybranymi kandydatami i kandydatkami.

Tematy