Akcja Letnia Amnesty International 2013 – nabór wolontariuszy/wolontariuszek – Amnesty International

Akcja Letnia Amnesty International 2013 – nabór wolontariuszy/wolontariuszek

Jak co roku, zapraszamy aktywistów i aktywistki do włączenia się w nasze działania podczas Akcji Letniej prowadzonej podczas festiwali. Zapraszamy do współpracy wszystkich członków i członkinie Amnesty International!

Akcja Letnia to zorganizowane działania, które polegają na tym, że aktywiści i aktywistki Amnesty International, przy wsparciu Biura jadą na największe i najważniejsze wakacyjne Festiwale. W tym roku Akcja Letnia to część działań podejmowanych w ramach kampanii “Tajne więzienia CIA w Polsce – uwolnij prawdę!”, “Prawa człowieka TERAZ! Prawa Romów TUTAJ!”, “Stop przymusowym wysiedleniom w Brazylii”.
Odwiedzimy następujące festiwale:

• Impact Fest, Warszawa, 4 – 5 czerwca
  • Life Festiwal, Oświęcim, 28 – 29 czerwca
  • Open’er, Gdynia, 3 – 7 lipca
  • Seven Festiwal, Węgorzewo, 11 – 14 lipca
  • Woodstock, Kostrzyn nad Odrą, 31 lipca – 3 sierpnia

Nasze działania możliwe są dzięki wolontariuszom i wolontariuszkom. Jest to okazja do skutecznego działania na rzecz praw człowieka, realizacji swoich talentów i zainteresowań, integracji i wymiany doświadczeń z aktywistami i aktywistkami z innych regionów, przeżycia przygody. Praca bywa ciężka, ale jest przyjemna, a w wolnym czasie można pójść na najciekawsze koncerty. Osobom uczestniczącym w Akcji Letniej zapewniamy noclegi i zwrot kosztów dojazdu.

Aby zgłosić się, należy wypełnić formularz i wysłać go na adres rafal.panecki@amnesty.org.pl do 31 maja.

Powiązany temat

„Byliśmy traktowani jak przestępcy” – historie represji wobec polskich aktywistów_ek LGBTI w nowym raporcie Amnesty International