Akcja “Oczyść Deltę Nigru” w Wałczu – Amnesty International

Akcja “Oczyść Deltę Nigru” w Wałczu

Szkolna Grupa Amnesty International nr 77 odpowiedziała na wołanie społeczności zamieszkującej DELTĘ NIGRU.  16 X 2009 r. w naszej szkole przeprowadziliśmy konkretne działania. Na przerwach wolontariusze SzGAI, przy specjalnie na tę okazję przygotowanych stanowiskach, nawoływali młodzież do wspierania kampanii -Żądamy godności!- i udziału w akcji prowadzonej w jej ramach – -Oczyść Deltę Nigru-. Aby pomóc, wystarczyło podpisać fotopetycję, a następnie zrobić sobie zdjęcie z kartką, na której znajdowało się hasło akcyjne (-Oczyść Deltę Nigru-) oraz logo Amnesty International. Chętnych nie brakowało ani wśród uczniów, ani wśród nauczycieli.
Dziękujemy wszystkim, którzy razem z nami i Amnesty International działali w obronie praw człowieka. www.amnestyzwa.pl