Akcja pisania listów dla Dmitrija Bułatowa – Amnesty International

Akcja pisania listów dla Dmitrija Bułatowa

Organizatorzy przekonują:
– Okaż solidarność z prześladowanymi opozycjonistami na Ukrainie, przyjdź do nas w najbliższą sobotę i napisz list.
– (…) Domagamy się niezwłocznego śledztwa i postawienia przed sądem osób odpowiedzialnych za torturowanie Dmitrija Bułatowa! Lider Automajdanu jest już wolny, ale wciąż czeka na sprawiedliwość. Musimy położyć kres prześladowaniom pokojowych demonstrantów na Ukrainie. PRZYŁĄCZCIE SIĘ!
Wydarzenie odbędzie się 8 lutego w godzinach 11:00 – 18:00 w Cafe Gołębia 3 w Krakowie.
Dmitrij Bułatow, aktywista Euromajdanu i organizator Automajdanu, który zaginął nocą 22 stycznia, został odnaleziony żywy 30 stycznia. Był porwany, pobity oraz ukrzyżowany. Każdy może przyłączyć się do Pilnej Akcji Amnesty International i wezwać władze ukraińskie do niezwłocznego podjęcia niezależnego i skutecznego dochodzenia w sprawie torturowania Bułatowa. Strona wydarzenia na Facebooku>>

NIE dla rozlewu krwi w Iranie