Petycja

Oddaj głos na Polskę i Europę oparte na szacunku i równości!

Wezwij liderów polskich partii politycznych do budowania Polski i Europy opartych na szacunku, empatii i wolności wyboru

Zobacz treść petycji

Imię musi zawierać przynajmniej 2 litery
Nazwisko musi zawierać przynajmniej 2 litery
Adres e-mail powinien mieć format: mail@example.com
Proszę poprawić błędy formularza.

2787 zebranych podpisów

Nasz cel 5000

Wszyscy jesteśmy różni, wszyscy jesteśmy wyjątkowi, a jednocześnie równi. Nikt z nas nie powinien być pozostawiony bez wsparcia czy wykluczony ze społeczeństwa, z powodu tego kim jest bądź skąd pochodzi.

Widzimy jednak polityków wzniecających nienawiść i strach, rządzących, którzy chcą uciszyć pokojowych aktywistów i kreują fałszywy obraz uchodźców – ludzi, którzy musieli opuścić swoje domy i w innym miejscu szukają bezpieczeństwa. Wielu z nas podziela opinię, że Europa i Polska zmierzają w złym kierunku.

Żeby to zmienić, musimy razem zabrać głos. Wybory do Parlamentu Europejskiego i wybory w Polsce, odbywające się kolejno: w maju i październiku tego roku, dają nam wyjątkową okazję, żeby nas usłyszano.

Dlatego Twój głos jest tak ważny!

Razem możemy nagłośnić sprawy, które chcemy zmienić, możemy żądać od polityków starających się o nasze poparcie, by działali na rzecz Polski i Europy, w których:

• wszyscy możemy żyć wolni od nienawiści, przemocy i opresji; być traktowani sprawiedliwie, decydować o naszym ciele i życiu;
  • wszyscy możemy zadbać o siebie i nasze rodziny w godny sposób; w których polityka społeczno-ekonomiczna państw nie pozostawia nikogo bez wsparcia i nie wyklucza nikogo ze społeczeństwa;
  • wszyscy możemy swobodnie kochać kogo chcemy; pokojowo protestować bez obawy przed odwetem; mieć dostęp do wolnych mediów i uzyskać sprawiedliwy wyrok w niezależnych sądach;
  • zapewniamy ochronę ludziom, którzy nie mogą wrócić do swoich domów z powodu prześladowań, zmian klimatycznych czy ubóstwa.