Amnesty International na Life Festival Oświęcim 2011 – Amnesty International

Amnesty International na Life Festival Oświęcim 2011

Life Festival Oświęcim 2011 to międzynarodowy festiwal muzyczny, którego ideą jest budowanie pokojowych relacji ponad granicami kulturowymi i państwowymi.

Festiwal odbędzie się w dniach 11-18 czerwca, a wystąpią m.in: RotFront, T. Love, James Blunt i Matisyahu. W programie również Monodram Agnieszki Osieckiej -Biała Bluzka- w wykonaniu Krystyny Jandy oraz projekt kulinarny Artyści Świata -Gotujemy dla Pokoju!-

– Pokojowe przesłanie, po raz kolejny wypływające z miasta, na przedmieściach którego został założony największy niemiecki nazistowski obóz koncentracyjny i zagłady, stanowiący współczesny symbol Holokaustu – zagłady narodu żydowskiego i eksterminacji innych narodów, w tym przede wszystkim: Polaków, Romów, Rosjan, ma na celu wyzbycie się patrzenia na świat przez pryzmat różnic kulturowych, rasizmu i antysemityzmu – pisze na swoich stronach organizator.

Więcej na www.lifefestival.pl

Stop dyskryminacji romskich uchodźców!

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy

Powiązany temat

Iran: Społeczność międzynarodowa musi pilnie podjąć odpowiednie kroki w obliczu brutalnego tłumienia demonstracji po śmierci Mahsy Amini