Amnesty International ogłasza konkurs na Nagrodę Dziennikarską Pióro Nadziei – Amnesty International

Amnesty International ogłasza konkurs na Nagrodę Dziennikarską Pióro Nadziei

W konkursie mogą wziąć udział autorzy tekstów opublikowanych w języku polskim w prasie lub Internecie pomiędzy 1 maja 2008 a 30 kwietnia 2009. Teksty mogą być zgłaszane przez redakcje, dziennikarzy oraz organizacje pozarządowe. Wręczenie nagrody-statuetki oraz trzech równorzędnych wyróżnień nastąpi 28 maja 2009 r. w Warszawie na uroczystości z udziałem laureatów, członków Kapituły konkursu, dziennikarzy oraz osób za świata kultury i sztuki.

Warunkiem udziału w konkursie jest nadesłanie tekstu poświęconego tematyce praw człowieka do 10 maja 2009 r. Decyduje data dotarcia tekstu pod wskazany poniżej adres lub e-mail.

Artykuły należy przesyłać z dopiskiem -Pióro Nadziei- w wersji pisemnej lub elektronicznej na adres:
– Stowarzyszenie Amnesty International
 ul. Piękna 66a lok. 2