Amnesty International ogłasza nabór wolontariuszy do grupy lokalnej w Kielcach – Amnesty International

Amnesty International ogłasza nabór wolontariuszy do grupy lokalnej w Kielcach

Kielecka grupa lokalna Amnesty International to wolontariusze działający na rzecz praw człowieka. Zwiększamy świadomość społeczeństwa na temat działalności Amnesty International oraz organizujemy różnego typu wydarzenia w przestrzeni naszego miasta.<br /> <br />

Eventy, happeningi, konferencje, współpraca z innymi organizacjami, akcje związane z kampaniami społecznymi Amnesty International to przykłady działań, których powodzenie zależy od kreatywności i zaangażowania wolontariuszy. Obecnie poszukujemy osób chętnych do współpracy.
Aby zostać wolontariuszem/ką AI wystarczy:

• mieć ukończone 16 lat;
  • wykazywać szczere zainteresowanie prawami człowieka;
  • wykazywać chęć niesienia bezinteresownej pomocy.

Jeśli spełniasz powyższe wymagania oraz dodatkowo:

• lubisz pracę w grupie;
  • jesteś osobą otwartą i tolerancyjną;
  • chcesz dowiedzieć się więcej na temat praw człowieka;
  • masz dużo energii i pomysłów.

Już dziś możesz do nas dołączyć!
Wszystkie osoby zainteresowane wolontariatem w grupie lokalnej Amnesty International prosimy o kontakt:
Facebook: https://www.facebook.com/AmnestyInternationalKielce

e-mail: kielce@amnesty.org.pl

Kielecka grupa lokalna współpracuje z Fundacją Alter Edu oraz Muzeum Dialogu Kultur w Kielcach. Nasi wolontariusze mają możliwość udziału przy organizacji niektórych inicjatyw w/w instytucji w tym m.in. przy festiwalu filmowym Watch Docs oraz Maratonie Pisania Listów. Najbardziej aktywni wolontariusze mają również możliwość wyjazdu na obozy aktywistyczne i edukacyjne organizowane przez Amnesty International.
?Amnesty International jest ogólnoświatowym ruchem ludzi działających na rzecz praw człowieka. Wizją Amnesty International jest świat, w którym każdemu człowiekowi przysługują prawa zapisane w Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka i innych uznanych międzynarodowych standardach praw człowieka.?

Powiązany temat

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Powiązany temat