Amnesty International poleca: spektakl BEZ GOŹDZIKA – Amnesty International

Amnesty International poleca: spektakl BEZ GOŹDZIKA

Sztuka pokazuje kompleksowość przemocy wśród kobiet i wobec kobiet, jej dziedziczenia, przekazywania, rozpowszechniania i niezauważania. Amnesty International patronuje spektaklowi.
Serdecznie zapraszamy!
8 marca 2009, CH LAND ul. Wałbrzyska/ okolice metra Służew, organizator Służewski Dom Kultury. Wstęp wolny
-Liminalna. Jestem snem, którego nie wolno mi śnić-
W wielu przypadkach mężczyzna ma wrażenie i nie całkiem się przy tym myli, że aby przekonać kobietę, musiałby ją chyba uwieść, pobić lub zgwałcić- powiedział kiedyś Carl Gustav Jung, a zdanie to stało się mottem spektaklu -LIMINALNA. Jestem snem, którego nie wolno mi śnić-, który w założeniu ma być niewinną, ale krwawą bajka dla dorosłych. O przemocy wśród kobiet i wobec kobiet, o jej dziedziczeniu, przekazywaniu, rozpowszechnianiu i niezauważaniu. O księżniczkach, królewnach i królowych (także złych, którymi czasem staje się każda kobieta), które chcą wyrwać się i uciec z bajki.

Nie oddamy konwencji antyprzemocowej!