Amnesty International szuka wolontariuszy na Maraton Pisania Listów – dołącz do Zespołu Serca Maratonowego! – Amnesty International

Od 2001 roku Amnesty International organizuje Maraton Pisania Listów. Wszyscy, którzy chcą wstawić się za osobami prześladowanymi lub więzionymi ze względu na przekonania i działalność, mogą podczas Maratonu napisać list w ich obronie. W tym roku Maraton odbędzie się 8 i 9 grudnia.

Poszukujemy wolontariuszy, którzy dołączą do Zespołu Serca Maratonowego. Zespół ten to grupa osób, które tworzą warszawskie wydarzenie Maratonu Pisania Listów.

Wolontariusze będą:

• 8 i 9 grudnia wraz z aktywistami i pracownikami Amnesty International współtworzyć Serce Maratonu, a więc główny event, który odbywać się będzie podczas Maratonu Pisania Listów 2012 r.;
  • przygotowywać program Maratonu, który zakłada wydarzenia artystyczne i medialne;
  • uczestniczyć w szkoleniu przygotowanym przez aktywistów AI; szkolenie odbędzie się 24 listopada 2012, a udział w nim jest warunkiem pracy bezpośrednio podczas Maratonu Pisania Listów;
  • wykonywać czynności organizacyjne, a więc np. kontaktować się z instytucjami, które pomagają nam przeprowadzić Maraton itp.

Zależy nam, by wolontariusze:

• byli dyspozycyjni 24 listopada (wtedy odbędzie się szkolenie bezpośrednio przygotowujące do Maratonu) oraz 8 i 9 grudnia, a więc podczas Maratonu Pisania Listów 2012;
  • lubili uczestniczyć w organizacji dużych wydarzeń, wymagających nieszablonowych pomysłów i zaangażowania;
  • mogli uczestniczyć w spotkaniach pracowników oraz aktywistów Amnesty International w Warszawie.

Zapewniamy:

• zdobycie wszechstronnego doświadczenia podczas organizacji jednego z najważniejszych wydarzeń na rzecz przestrzegania praw człowieka;
  • ścisłą współpracę z aktywistami i pracownikami Amnesty International w Polsce.

Wszystkich kandydatów i kandydatki prosimy o przybycie na spotkanie z warszawskimi wolontariuszami Amnesty International, które odbędzie się 17 listopada 2012 r. Najpierw będzie miała miejsce projekcja filmu dokumentalnego o AI, a następnie  w luźnej atmosferze będzie można porozmawiać z jej członkami – dowiedzieć się więcej o funkcjonowaniu organizacji w Polsce i w Warszawie, a przede wszystkim o tym, jak można zaangażować się w działania na rzecz ochrony praw człowieka.

Spotkanie odbędzie w 17 listopada (sobota) o godzinie 17:00 w Południku Zero (ul. Wilcza 25, Warszawa).

Zapraszamy!

Dołącz do wydarzenia na facebooku!

Praca nad organizacją Maratonu już się rozpoczęła, dlatego jeśli nie możesz przyjść na spotkanie 17.11.2012., napisz e-mail na adres warszawa10@amnesty.org.pl

Powiązany temat

Poszukujemy osoby na stanowisko: Specjalista_ka ds. digital fundraisingu

Powiązany temat