Przekaż

podatku
PRZEKAŻ 1% NA OCHRONĘ PRZED PRZEMOCĄ SEKSUALNĄ!

- Broń praw kobiet w Polsce.
- Sprzeciw się przemocy seksualnej.
- Walcz z nami!

Dowiedz się więcej

Amnesty International zaprasza trenerów i trenerki praw człowieka oraz edukacji globalnej do wzięcia udziału w projekcie “Edukacja dla Godności”.

Dołącz do nas! Zostań facylitatorem/facylitatorką projektu ?Edukacja dla Godności? i pracuj innowacyjną metodą. Jest to świetna okazja, jeśli chcesz dalej rozwijać się i zdobywać nowe umiejętności oraz poszerzać wiedzę.

Dzięki uczestnictwu w projekcie: * zdobędziesz wiedzę na temat praw człowieka oraz ubóstwa na świecie, * rozwiniesz swoje umiejętności trenerskie i facylitatorskie, * zapoznasz się z metoda -aktywnego uczestnictwa-, * otrzymasz ciekawe, inspirujące materiały edukacyjne, * będziesz miał/a okazję współpracować z młodymi ludźmi w swoim regionie, * włączysz się w światową kampanie Amnesty International “Żądamy Godności”, * przyczynisz się do realizacji Milenijnych Celów Rozwoju oraz budowania świadomości w społeczeństwie na temat praw człowieka oraz ubóstwa. Uczestnicy/uczestniczki nie ponoszą żadnych kosztów związanych z projektem. Zapewniamy pokrycie kosztów podróży, noclegu oraz materiałów szkoleniowych.

Najbliższe szkolenia odbędą się w Warszawie w dniach 21-22 stycznia 2012 r. (sobota – niedziela).

Szkolenie jest pierwszym etapem włączenia się w projekt. Obejmuje między innymi tematy związane z metodologią projektu oraz jego założeniami: * czym jest facylitacja, * praktyczne ćwiczenia metody aktywnego uczestnictwa, * założenia i opis projektu “Edukacja dla Godności”, * omówienie materiałów projektowych.

Zapraszamy osoby, które dysponują czasem i gotowością do współpracy w okresie co najmniej 2 semestrów szkolnych (w roku kalendarzowym 2012). Osoby zainteresowane prosimy o zapoznanie się z zasadami współpracy.

W celu zgłoszenia się na szkolenie prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego oraz przesłanie go na adres edukacjadlagodnosci(at)amnesty.org.pl.

Na zgłoszenia czekamy do 11 stycznia 2012r. Nie zwlekaj! Dołącz już dziś do grona facylitatorów/facylitatorek Amnesty International!

Chrońmy ludzi uciekających przed wojną

Powiązany temat

Syria: ONZ nie może przerwać pomocy dla cywilów na północnym zachodzie Syrii, gdzie wciąż dochodzi do rosyjskich i syryjskich zbrodni wojennych

Powiązany temat

Webinarium: Życie w społeczeństwie strachu? Jak radzić sobie z mową nienawiści i fake newsami online?