Amnesty na Paradzie Równości w Warszawie – Amnesty International

Amnesty na Paradzie Równości w Warszawie

Amnesty International od wielu lat walczy o prawa osób LGBT. Domagamy się dekryminalizacji homoseksualizmu tak, gdzie wciąż jest zakazany. Oznacza to postulat zniesienia lub zmiany wszystkich praw, które mogą prowadzić do dyskryminacji lub karania wyłącznie za orientację lub tożsamość seksualną. Domagamy się również zwolnienia wszystkich więźniów sumienia pozbawionych wolności ze względu ich orientację seksualną
Amnesty jest obecna na paradach w wielu krajach, w tym na tej w Warszawie, która w tym roku odbędzie się 13 czerwca. Zapraszamy naszych członków i członkinie, a także przyjaciół Amnesty, do naszej reprezentacji na Paradzie. Na zgłoszenia czeka Tomek Felczak pod adresem tomasz.felczak@amnesty.org.pl. Więcej o stanowisku Amnesty International ws praw osób LGBT Amnesty na Baltic Pride w Rydze