Amnestyjne spotkania w Warszawie – Amnesty International

Amnestyjne spotkania w Warszawie

Nowym miejscem spotkań członków i sympatyków Amnesty Inernational w Warszawie jest klub -Jadłodania Filozoficzna– ul. Dobra 33/35 (Warszawa-Powiśle).
Klub ten  powstał w 2002 r. Zamiarem jego twórcy – Macieja Wysockiego było stworzenie miejsca spotkań i prezentacji sztuki i kultury nowego typu. W odróżnieniu od dotychczas działających w Warszawie klubów typu weekendowego w zasadzie dyskotek, miał  on działać przez siedem dni w tygodni, przy czym  każdy dzień miał być przeznaczony na prezentację innego rodzaju zjawisk. W programie znalazły się oprócz koncertów różnych rodzajów  muzyki i imprez dj-skich także promocje pism literackich oraz książek, wystawy malarstwa fotografii, slamy poetyckie, projekcje filmowe, pokazy mody, spotkania Domu Tańca i koncerty kapel ludowych i wiele wiele innych. Działalność klubu związana jest również ściśle ze współpracą Macieja Wysockiego z
Instytutem A.Mickiewicza przy realizacji projektów prezentacji kultury polskiej w ramach polskich sezonów kulturalnych w różnych krajach Europy.
Klub już od miesięcy wspierał  działalnością Amnesty Inernational.
25 maja odbyło sie tam spotkanie i koncert poświecony kampanii -Stop przemocy wobec kobiet-, wiecej:  https://amnesty.org.pl/index.php/ai/content/view/full/1594
Zapraszamy wszystkich na spotkania w każdy wtorek między 18.00 a 19.30