Biegaj dobrze dla Amnesty – Amnesty International

Biegaj dobrze dla Amnesty

Tegoroczny Maraton Warszawski otwiera nowy rozdział dobroczynności w polskim maratonie. Dzięki projektowi "Biegam dobrze" startujący w maratonie będą mogli wesprzeć Amnesty International.

Projekt skierowany jest do biegaczy, którzy poza bieganiem chcą przyczynić  się do realnej poprawy sytuacji ludzi torturowanych, więzionych za wyznawane poglądy, prześladowanych.

Charytatywne bieganie jest od lat bardzo popularne na świecie, w Polsce dopiero zaczyna się je propagować. Od kilku lat Amnesty International Polska promuje swoje kampanie na różnych imprezach biegowych. Dzięki projektowi “Biegam dobrze” szersza grupa odbiorców będzie miała możliwość zaangażowania się w działania Amnesty International.

Procedura jest bardzo prosta. Podczas rejestracji na maraton należy wybrać ścieżkę charytatywną i wskazać Amnesty International jako organizację, którą planuje się wspierać. Następnie biegacz zakłada profil swojej zbiórki, gdzie znajomi będą mogli wpłacać darowizny, które pojawią się na liczniku. Każda osoba, która zdecyduje się na ścieżkę charytatywną otrzyma “Poradnik biegacza” z praktycznymi informacjami, jak skutecznie zbierać fundusze na organizację.

Na uzbieranie 300 zł biegacze mają czas do 15 sierpnia, ale zbiórka może być kontynuowana po tym terminie. Zebrane darowizny zasilą konto organizacji, a biegacz otrzyma pakiet startowy z koszulką techniczną i nieocenione wsparcie od organizacji.

Osoby, które chcą wesprzeć Amnesty International powinny zarejestrować się na stronie Maratonu Warszawskiego.

Żądamy natychmiastowego zakończenia ataków na ludność cywilną Ukrainy!