Akademia praw człowieka

Witamy w Akademii Praw Człowieka Amnesty International - wielojęzycznej platformie e-learningowej, dzięki której poszerzysz swoją wiedzę na temat praw człowieka!
screen web amnestyacademy 2

O platformie

Na platformie znajdziesz wysokiej jakości bezpłatne kursy e-learningowe, które umożliwiają samodzielną naukę za pomocą komputera bądź innego urządzenia mobilnego podłączonego do Internetu.
Uczestnicząc w naszych kursach, możesz uczyć się we własnym tempie i korzystać z materiałów – m.in. artykułów, filmików, quizów i wywiadów – o każdej porze dnia i nocy, z jakiegokolwiek miejsca na świecie! Na platformie znajdziesz zarówno krótkie, 15-minutowe kursy wprowadzające cię w świat praw człowieka, jak i kilkugodzinne programy, które wyposażą cię w zaawansowaną wiedzę na temat wybranych obszarów praw człowieka, kończące się możliwością otrzymania certyfikatu.

Dzięki Akademii pogłębisz swoją wiedzę o prawach człowieka, poczujesz motywację, by zabrać głos w ich obronie i rozpocząć pozytywne zmiany w swoim otoczeniu! Dołącz do społeczności ponad 70 tysięcy osób uczących się o prawach człowieka z całego świata!

amnesty academy

Zarejestruj konto

Aby zacząć przygodę z Akademią, wejdź na stronę academy.amnesty.org/learn i zarejestruj konto. Następnie będziesz mógł/mogła wybrać interesujący cię kurs z kilkudziesięciu propozycji dostępnych w różnych językach.

W JĘZYKU POLSKIM DOSTĘPNE SĄ KURSY:

Wprowadzenie do praw człowieka

Już wkrótce

Wprowadzenie do praw człowieka

COVID-19 i prawa człowieka

Jakie są konsekwencje pandemii dla praw człowieka? Jakie są obowiązki państwa? Jak promować działania społecznej solidarności?

COVID-19 i prawa człowieka

BĄDŹ NA BIEŻĄCO!

Zapisz się do naszego newslettera edukacyjnego, aby otrzymywać informacje o nowych kursach, publikacjach i naszej ofercie edukacyjnej. Wypełnij formularz.

Zapisz się do edukacyjnego newslettera!

app amnesty academy

Pobierz aplikację Amnesty Academy!

Bierz udział w kursach w Akademii Praw Człowieka Amnesty w dowolnym miejscu i czasie dzięki nowej aplikacji dostępnej w Google Play i AppStore! Pobierz aplikację i zanurz się w mobilnym świecie kursów Akademii Praw Człowieka Amnesty.

Jeśli masz pytania lub uwagi dotyczące Akademii Praw Człowieka Amnesty skontaktuj się z Michałem Kłopockim: michal.klopocki@amnesty.org.pl