Akademia praw człowieka

Witamy w Akademii Praw Człowieka Amnesty International - wielojęzycznej platformie e-learningowej, dzięki której poszerzysz swoją wiedzę na temat praw człowieka!
screen web amnestyacademy 2

O platformie

Na platformie znajdziesz wysokiej jakości bezpłatne kursy e-learningowe, które umożliwiają samodzielną naukę za pomocą komputera bądź innego urządzenia mobilnego podłączonego do Internetu.
Uczestnicząc w naszych kursach, możesz uczyć się we własnym tempie i korzystać z materiałów – m.in. artykułów, filmików, quizów i wywiadów – o każdej porze dnia i nocy, z jakiegokolwiek miejsca na świecie! Na platformie znajdziesz zarówno krótkie, 15-minutowe kursy wprowadzające cię w świat praw człowieka, jak i kilkugodzinne programy, które wyposażą cię w zaawansowaną wiedzę na temat wybranych obszarów praw człowieka, kończące się możliwością otrzymania certyfikatu.

Dzięki Akademii pogłębisz swoją wiedzę o prawach człowieka, poczujesz motywację, by zabrać głos w ich obronie i rozpocząć pozytywne zmiany w swoim otoczeniu! Dołącz do społeczności ponad 70 tysięcy osób uczących się o prawach człowieka z całego świata!

amnesty academy

Zarejestruj konto

Aby zacząć przygodę z Akademią, wejdź na stronę academy.amnesty.org/learn i zarejestruj konto. Następnie będziesz mógł/mogła wybrać interesujący cię kurs z kilkudziesięciu propozycji dostępnych w różnych językach.

W razie problemów technicznych z rejestracją prosimy o kontakt na michal.klopocki@amnesty.org.pl

W JĘZYKU POLSKIM DOSTĘPNE SĄ KURSY:

Wprowadzenie do praw człowieka

Po ukończeniu tego kursu: Będziesz potrafił/potrafiła wyjaśnić, czym są prawa czlowieka. Zdobędziesz wiedzę i umiejętności umożliwiające promowanie i obronę praw człowieka.

Wprowadzenie do praw człowieka

COVID-19 i prawa człowieka

Jakie są konsekwencje pandemii dla praw człowieka? Jakie są obowiązki państwa? Jak promować działania społecznej solidarności?

COVID-19 i prawa człowieka
akcja amnesty akademia praw czlowieka scenariusze

Pobierz scenariusze warsztatów uzupełniających kurs Wprowadzenie do praw człowieka

Jesteś nauczycielką, nauczycielem, pracujesz z młodzieżą lub innymi grupami? Pobierz nasze darmowe scenariusze warsztatów, które pomogą Ci wykorzystać kurs Wprowadzenie do praw człowieka na lekcji lub zajęciach.

BĄDŹ NA BIEŻĄCO!

Zapisz się do naszego newslettera edukacyjnego, aby otrzymywać informacje o nowych kursach, publikacjach i naszej ofercie edukacyjnej. Wypełnij formularz.

Zapisz się do edukacyjnego newslettera!

app amnesty academy

Pobierz aplikację Amnesty Academy!

Bierz udział w kursach w Akademii Praw Człowieka Amnesty w dowolnym miejscu i czasie dzięki nowej aplikacji dostępnej w Google Play i AppStore! Pobierz aplikację i zanurz się w mobilnym świecie kursów Akademii Praw Człowieka Amnesty.

W innym trybie edukacja praw czlowieka-01

W innym trybie

Polecamy też publikację o tym jak prowadzić edukację praw człowieka online.

Jeśli masz pytania lub uwagi dotyczące Akademii Praw Człowieka Amnesty skontaktuj się z Michałem Kłopockim: michal.klopocki@amnesty.org.pl