Materiały dla ODWAŻNYCH

WRAZ ZE SWOJĄ KLASĄ UZYSKAJ TYTUŁ OBROŃCÓW I OBROŃCZYŃ PRAW CZŁOWIEKA
aktywizm amnesty

Dziękujemy za dołączenie do ODWAŻNYCH!

Cieszymy się, że wasza klasa lub grupa postanowiła podjąć wyzwanie i zaangażować się w projekt ODWAŻNI LUDZIE BRONIĄCY PRAW CZŁOWIEKA! Poniżej znajdziecie scenariusze lekcji i pozostałe materiały edukacyjne, które umożliwią wam organizację trzech warsztatów zakończonych miniakcjami na rzecz praw człowieka. Zrealizujcie wszystkie zadania zawarte w scenariuszach, by otrzymać tytuł OBROŃCÓW I OBROŃCZYŃ PRAW CZŁOWIEKA!

MATERIAŁY EDUKACYJNE:

MODUŁ 1. PRAWA CZŁOWIEKA – CZY WARTO ICH BRONIĆ?

Scenariusz lekcji można pobrać TUTAJ>>

Filmik do wykorzystania podczas zajęć:

MODUŁ 2. KIM JEST OBROŃCA / OBROŃCZYNI PRAW CZŁOWIEKA?

Scenariusz lekcji można pobrać TUTAJ>>

Filmik do wykorzystania podczas zajęć:

MODUŁ 3. BYĆ OBROŃCĄ / OBROŃCZYNIĄ PRAW CZŁOWIEKA

Scenariusz lekcji można pobrać TUTAJ>>

Quiz do wykorzystania podczas zajęć: bravepersonalitytest.org/pl

odwazny odwazna

TYTUŁ OBROŃCÓW I OBROŃCZYŃ PRAW CZŁOWIEKA

Po zakończeniu warsztatów i akcji należy wypełnić krótki formularz sprawozdawczy znajdujący się tutaj>>, przesłać do nas listy obecności oraz kilka zdjęć dokumentujących realizację warsztatów i trzech mini akcji. Wtedy Wasza klasa / grupa otrzyma od Amnesty International tytuł OBROŃCÓW I OBROŃCZYŃ PRAW CZŁOWIEKA poświadczony certyfikatem!

AmnestyORG-banner-images-Wall+RB

Kontakt

Na wszelkie pytania związane z realizacją projektu odpowiada Filip Jach pod adresem: filip.jach@amnesty.org.pl.

Koncepcja projektu oraz scenariusze edukacyjne zostały opracowane przez: Bernadettę Czerkawską, Filipa Jacha, Iwonę Pieronek-Tokarz.