Wszyscy ludzie rodzą się wolni i równi

Jak zbudować świat, w którym fundamentalne prawa wszystkich ludzi są faktyczne przestrzegane? Pierwszy krok to edukacja na rzecz praw człowieka, drugi - mobilizacja lokalnych społeczności. Amnesty International zaprasza edukatorki i edukatorów oraz aktywistki i aktywistów z całej Polski do korzystania z najnowszego materiału edukacyjnego Amnesty International i przeprowadzenia akcji na rzecz wolności i równości wszystkich ludzi.
LOGO_WLRSWIR

O projekcie

Celem projektu „Wszyscy Ludzie Rodzą się Wolni i Równi” jest zbudowanie sieci świadomych liderów i liderek społeczeństwa obywatelskiego (przede wszystkim nauczycieli/nauczycielek oraz aktywistów/aktywistek) posiadających motywację i kompetencje, by mobilizować swoje lokalne społeczności na rzecz świata wolnego od dyskryminacji, mowy nienawiści i przemocy.

Do udziału w projekcie zapraszamy edukatorów i edukatorki oraz aktywistów i aktywistki, którzy chcą wykorzystać scenariusze zajęć zawarte w publikacji „Wszyscy ludzie rodzą się wolni i równi – pakiet materiałów edukacji praw człowieka” w pracy z młodzieżą. Nasza najnowsza publikacja nie tylko wyposaży Was w wiedzę o współczesnych migracjach oraz prawnych uregulowaniach dotyczących mowy nienawiści i przestępstw z nienawiści, ale również pomoże zdobyć kompetencje w obszarze krytycznej analizy przekazów medialnych i mobilizowania lokalnych społeczności na rzecz praw człowieka.

Osoby zainteresowane udziałem w naszym projekcie i otrzymaniem egzemplarza naszej publikacji proszone są o wypełnienie formularza zgłoszeniowego dostępnego tutaj.

Publikacja dostępna do wyczerpania zapasów.

OBÓZ ODWAŻNYCH

Serdecznie zapraszamy aktywistów i aktywistki oraz edukatorki i edukatorów działających w ramach edukacji pozaformalnej do udziału w OBOZIE ODWAŻNYCH LUDZI BRONIĄCYCH PRAW CZŁOWIEKA! Na Wasze zgłoszenia czekamy tylko do 23 sierpnia!

OBÓZ ODWAŻNYCH

SZKOLENIE DLA NAUCZYCIELI I NAUCZYCIELEK

Zapraszamy na stacjonarne warsztaty przygotowujące nauczycieli i nauczycielki do pracy z najnowszą publikacją edukacyjną Amnesty International pt. „Wszyscy ludzie rodzą się wolni i równi – pakiet materiałów edukacji praw człowieka”. Warsztaty odbędą się w dniach 7 - 8 października 2017 w Warszawie. Na Państwa zgłoszenia czekamy do 15 września!

SZKOLENIE DLA NAUCZYCIELI I NAUCZYCIELEK

Projekt „Wszyscy Ludzie Rodzą się Wolni i Równi” jest dofinansowany ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.2015_logo_FIO_v1