„Człowiek w kinie” powraca!

Filmy poświęcone prawom człowieka będzie można oglądać podczas comiesięcznych spotkań w warszawskim barStudio. Cykl współorganizowany przez Amnesty International, Millennium Docs Against Gravity i barStudio startuje we wtorek, 15 października 2019.

Rozpoczynamy kolejną edycję cyklu filmowego „Człowiek w kinie”, który prezentuje filmy dokumentalne poświęcone prawom człowieka, połączone z wydarzeniami dodatkowymi. Wierzymy, że spotkania zachęcą osoby uczestniczące do refleksji i dyskusji na ważne i aktualne tematy, takie jak wolność obywatelska, prawa kobiet i zmiany klimatu.

Drugą edycję cyklu rozpoczniemy filmem „Steve Bannon. Czas przełomu”. Obraz Alison Klayman przybliża postać i działalność byłego doradcy Donalda Trumpa, który sprawnie wykorzystuje uczucia nienawiści, strachu i wściekłości obywateli w grze politycznej.

Pokaz odbędzie się 15.10.2019, o godzinie 20:00 w warszawskim barStudio (Pałac Kultury i Nauki, Plac Defilad 1).

Przed filmem zapraszamy na wstęp Fundacji Panoptykon na temat wtyczki „Kto Cię namierzył” i wykorzystywania targetowania dla celów prowadzenia kampanii wyborczych.

Wstęp na pokaz jest bezpłatny. Prosimy o wcześniejszą rezerwację miejsc.

Pełny opis filmu na stronie wydarzenia w serwisie Facebook: Dołącz!>>

Filmy w cyklu:

15.10.2019 „Steve Bannon. Czas przełomu” (reż. Alison Klayman)
19.11.2019 „Serbka” (reż. Nebojša Slijepčević)
10.12.2019 „Yes Meni idą na rewolucję” (reż. Andy Bichlbaum, Mike Bonanno, Laura Nix)
14.01.2019 „Bellingcat. Prawda w czasach postprawdy” (reż. Hans Pool)
18.02.2019 „Cała przyjemność po stronie kobiet” (reż. Barbara Miller)
17.03.2019 „Rozważania o przemocy” (reż. Göran Olsson)
14.04.2019 Film do wyboru – wkrótce głosowanie

Więcej informacji o cyklu>>

Współorganizatorzy:
Millennium Docs Against Gravity
barStudio

Zapisz się na najbliższy film za pomocą formularza poniżej. Otrzymasz od nas e-mailowe potwierdzenie zapisu:

Zapisz się na pokaz filmu "Człowiek w kinie"

Dane osobowe przetwarzamy na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016) w celu przeprowadzenia zapisów na wydarzenie organizowane w ramach cyklu „Człowiek w kinie” na czas realizacji działań statutowych. Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Powiązany temat

Poznaj aktywistów i aktywistki grup lokalnych Amnesty International – Tomke Ptasiński

Powiązany temat

Poznaj aktywistów i aktywistki grup lokalnych Amnesty International – Asia Nalazek