DŁUGOPISY W DŁOŃ! Popisz się i zostań wolontariuszem na Maratonie Pisania Listów – Amnesty International

W zeszłym roku na całym świecie napisano 730 000 listów, z czego ponad 108 000 w Polsce. W około 30% spraw Amnesty International otrzymuje informacje o poprawie sytuacji osób, których dotyczą apele. W zeszłym roku dostaliśmy Dobre Wiadomości od dziewięciu nikaraguańskich obrończyń praw człowieka, Birtukan Mideksy z Etiopii, blogera z Egiptu, od Rity Mahato z Nepalu i Aminatou Haidar z Sahary Zachodniej.
W tym roku będziemy pisać listy od południa w sobotę do południa w niedzielę 11-12 grudnia. Więcej informacji na: https://amnesty.org.pl/maraton_blog/
Jeżeli chciałbyś/ałabyś wziąć udział w tegorocznym Maratonie Pisania Listów jako wolontariusz lub w jakiejkolwiek formie zaangażować się w działalność warszawskiej lokalnej grupy AI, napisz na adres: warszawa10@amnesty.org.pl