Debata “Polacy solidarni ze światem?” – Amnesty International

Debata “Polacy solidarni ze światem?”

W debacie udział wezmą:
Premier Tadeusz Mazowiecki
Maria Kruczkowska
Draginja Nadażdin

Spotkanie poprowadzi Grzegorz Miecugow
Podczas debaty poruszymy pytania:
Czy Polacy są gotowi i potrafią angażować się w działania na rzecz poszanowania praw człowieka w innych krajach, oraz jakie wyzwania stoją przed Polską w ramach solidarności międzynarodowej-
Wierzymy, że Polska i Polacy mogą stanowić dla innych regionów świata przykład, w jaki sposób przeprowadzić niezbędne przemiany prowadzące do zwiększenia szacunku wobec praw człowieka. Uważamy, że moralnym obowiązkiem Polek i Polaków jest podejmowanie działań wspierających obywatelki i obywateli innych państw w ich dążeniu do życia wolnego od strachu i prześladowań. Do zapewnienia im przyszłości, w której szanowane będą ludzka godność i bezpieczeństwo.
Bezpośrednio po debacie, o godz. 21:00, zapraszamy wszystkich pod Ambasadę Chińskiej Republiki Ludowej na ul. Bonifraterską 1 w celu upamiętnienia 21. rocznicy tragedii na Placu Tiananmen
Serdecznie zapraszamy!