Dni z Prawami Człowieka na Uniwersytecie Warszawskim – Amnesty International

Dni z Prawami Człowieka na Uniwersytecie Warszawskim

We współpracy z Zarządem Samorządu Studentów Instytutu Dziennikarstwa Amnesty International przedstawia doskonała okazję, aby poszerzyć swoją wiedzę na temat przestrzegania praw człowieka na świecie.
Już 28 listopada Warszawska Grupa Amnesty International zaprasza na prezentację o działalności Amnesty International. W programie: jak Amnesty działa i chroni prawa człowieka; prezentacja kampanii społecznych prowadzonych przez Amnesty International; pokaz filmów i slajdów z akcji wolontariuszy Amnesty. Będziemy również informować jak można włączyć się w działalność na rzecz ochrony praw człowieka.
Po prezentacji zapraszamy na film -Darfur – War for Water- w reżyserii T. Kriznara i M. Weissa. Prezentacja rozpocznie się o godz. 14.00. Na godz. 16.00 planowany jest pokaz filmu Darfur – War for Water.-. Miejsce wydarzenia to sala 210 na Nowym Świecie 69, Instytut Dziennikarstwa UW.
2 grudnia w godzinach 12.00 – 14.00 każdy chętny będzie mógł wziąć udział w warsztatach dotyczących kwestii przestrzegania praw człowieka. Warsztaty poprowadzą trenerzy i trenerki Amnesty International. Zapisy na warsztaty są prowadzone poprzez email: warszawa10@amnesty.org Tematem warsztatów 2 grudnia będzie sprawiedliwy handel (fair trade) – jak przy naszych wyborach konsumenckich możemy dbać o przestrzeganie praw człowieka. W kolejnych tygodniach – 9 i 16 grudnia również możliwy będzie udział w innych warsztatach. Warsztaty prowadzone będą w sali 47 na Nowym Świecie 69, w Instytucie Dziennikarstwa.
Elementem Dni z Prawami Człowieka będzie również debata zorganizowana 10 grudnia w 60 rocznicę uchwalenia Powszechnej Deklaracji Praw Człowieka, o której również poinformujemy w najbliższym czasie.
***
Po więcej informacji na temat Dni z Prawami Człowieka na UW prosimy o kontakt z:
Tomek Rudziński
Tel.: 608 155 036;
Email: orh@o2.pl Grzegorz Żukowski
Tel.: 606 180 104
Email: grz.zukowski@gmail.com Lub prosimy o kontakt pod adresem email: warszawa10@amnesty.org