Do marszu, gotowi, start! Rusza projekt eneloop expedition 2100 – Amnesty International

Do marszu, gotowi, start! Rusza projekt eneloop expedition 2100

Już 23 czerwca startuje eneloop expedition 2100 – paneuropejski, charytatywny projekt zainicjowany przez Panasonic Energy Europe. Amnesty International została wsparta przez zespół z Polski, który wyruszy w trasę z Poznania do Mediolanu.

Trzy zespoły: z Polski (czerwony), Danii (fioletowy) oraz Wielkiej Brytanii (żółty) staną do rywalizacji, by wygrać dla wybranej przez siebie organizacji nagrodę w wysokości 21 000 euro. „eneloop expedition 2100” to 120-dniowa, piesza wyprawa przez Europę na trasie liczącej około 2100 kilometrów. Jej nazwa nawiązuje do produkowanych przez firmę Panasonic akumulatorów eneloop i liczby możliwych dla nich ponownych ładowań.

Trzy duety rywalizują, by wygrać wsparcie dla wybranej przez siebie inicjatywy, w efekcie czego Panasonic Energy Europe przekaże 21 000 euro organizacji, wskazanej przez zwycięski zespół oraz po 2 100 euro dla organizacji wybranych przez pozostałe zespoły. Celem ekspedycji jest dotarcie do mety w Mediolanie z jak największą liczbą punktów. Można je zdobyć w rywalizacji w mediach społecznościowych, cotygodniowych wyzwaniach oraz podczas realizacji zadań, które czekają na drużyny w pięciu miastach na trasie ekspedycji.

Każdy zespół podąża inną, pieszą trasą przez Europę, aby dotrzeć z rodzinnego kraju do Mediolanu. Zespoły czerwony, żółty i fioletowy będą startować odpowiednio z Poznania (Polska), Cambridge (Wielka Brytania) oraz Kopenhagi (Dania). Mapa trasy marszu każdego zespołu znajduje się na stronie internetowej eneloop expedition, dzięki czemu fani będą mogli śledzić swój ulubiony zespół i aktywnie pomagać mu podczas wyzwań na trasie.

Polskę reprezentuje zespół czerwony – Michał Chowaniec i Paweł Kalisz, którzy będą pokonywać trasę na rzecz Amnesty International.

Bierzemy udział w projekcie, bo to zarówno szansa, aby pomóc innym, jak i okazja do budowania pozytywnych filarów dla całego społeczeństwa. Chcemy wesprzeć Amnesty International w ich działaniach prospołecznych, szczególnie w obszarze edukacji. Jest ona najlepszą bronią w walce z ubóstwem i pomaga w stawaniu się najlepszą wersją samych siebie

wyjaśniają swoje motywy Michał Chowaniec i Paweł Kalisz.

Wesprzyjcie Michała i Pawła w ich podróży na ich stronie na facebooku.

20170622_startuje eneloop expedition 2100_mapa

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy

Powiązany temat