Drużyna praw człowieka pobiegła w Warszawskim Maratonie – Amnesty International

Drużyna praw człowieka pobiegła w Warszawskim Maratonie

Amnesty International serdecznie dziękuje wszystkim biegaczom i biegaczkom, którzy zgłosili się do Drużyny Praw Człowieka. Biegli dla nas: Katarzyna Bulicz-Kasprzak, Urszula Hellich, Zenon Kuryło, Jerzy Matuszewski, Olga Kalendarova-Ochal, Paweł Ochal, Tomasz Szymkiewicz, Wojciech Wanat. Myślami wspierał drużynę Michał Szerling.
-To był nasz pierwszy start w maratonie. Liczymy na to, że tę udaną akcję uda się powtórzyć również za rok-, mówi Olimpia Bielecka, Specjalistka ds. komunikacji z darczyńcami Amnesty International. Ośmiu biegaczy założyło swoje -okazje- biegowe na portalu www.domore.pl, który jest platformą do kontaktów między darczyńcami i Amnesty International. Zebrane pieniądze przeznaczone zostaną na organizację Maratonu Pisani Listów, który odbędzie się 11-12 grudnia.