Dzień Kobiet w Szczecinie – Amnesty International

Dzień Kobiet w Szczecinie

Serdecznie zapraszamy na Dzień Kobiet organizowany przez szczecińską grupę Amnesty International!

Dzięki uprzejmości PrimeFit Pole Dance & Pilates Studio mamy zaszczyt zaprosić szczególnie wszystkie kobiety, ale i mężczyzn, na zajęcia z samoobrony, tańca oraz wykład na temat życia kobiet w Turcji, Ekwadorze, na Ukrainie oraz Białorusi.

Dodatkowo będzie można skorzystać z kilkuminutowego masażu twarzy i dekoltu wykonywanego przez Katarzynę Jankowską oraz Mateusza Boczara.
Plan dnia:

• 16-16.45 Samoobrona ( Ola Dopierała )
  • 17-18 Wykład: (Seria krótkich opowieści na temat sytuacji, życia kobiet w kilku wybranych krajach na świecie)
    Sytuacja kobiet na Ukrainie ( Joanna Kot )
    Sytuacja kobiet w Ekwadorze ( Magdalena Kolatowska )
    Sytuacja kobiet w Turcji ( Ola Guc )
  • 18:15-19 Taniec ( NIelle Diarra )

Podczas zajęć będzie również możliwość podpisania się pod MANIFESTEM PRAW SEKSUALNYCH I REPRODUKCYJNYCH

Prawa seksualne i reprodukcyjne są prawami człowieka. Przysługują każdemu i każdej z nas, a ich źródłem jest poszanowanie godności osoby ludzkiej. Są one nierozerwalne związane z prawem do zdrowia, do życia, do wolności od dyskryminacji, wolności od okrutnego, nieludzkiego i poniżającego traktowania i prawo do prywatności.
Mamy prawo do:

• Informacji i edukacji o życiu seksualnym i reprodukcji.
  • Decydowania o życiu rodzinnym.
  • Wyboru partnera lub partnerki.
  • Opieki zdrowotnej związanej z życiem seksualnym i reprodukcją.
  • Życia wolnego od przemocy seksualnej

Państwa mają obowiązek zagwarantować nam możliwość korzystania z tych praw. Mają także obowiązek wprowadzać mechanizmy uniemożliwiające innym osobom czy instytucjom ich naruszanie.
Dołącz do wydarzenia na Facebooku

Stań w obronie Justyny wspierającej osoby potrzebujące aborcji!