Gdańsk. Nabór na warsztaty “Odkryj siłę praw człowieka” – Amnesty International

Gdańsk. Nabór na warsztaty “Odkryj siłę praw człowieka”

Amnesty International zaprasza na warsztaty w ramach projektu "Odkryj siłę praw człowieka". Zajęcia odbędą się w dniach 16-17 kwietnia 2011 w Gdańsku-Brzeźnie. Oferta jest skierowana do osób, które ukończyły 18 lat. Udział w zajęciach jest bezpłatny.

Zapraszamy na warsztaty w ramach projektu “Odkryj siłę praw człowieka” realizowanego przez Amnesty International – prezentacja nowego programu edukacyjnego.

Projekt “Odkryj siłę praw człowieka” ma na celu zwiększenie umiejętności obywatelskich i świadomości prawnej uczennic/uczniów szkół gimnazjalnych i ponadgimnazjalnych oraz wsparcie i wyposażenie nauczycielek/nauczycieli i trenerek/trenerów organizacji pozarządowych w umiejętność efektywnego przekazywania wiedzy z tej dziedziny.
Podczas szkolenia, zaprezentujemy uczestniczkom i uczestnikom treść nowego podręcznika oraz przeprowadzimy z wami zajęcia na jego podstawie w celu zaprezentowania i przetrenowania zawartych w nim scenariuszy.

Zapraszamy osoby, które ukończyły 18 lat.

Godziny warsztatów: 16.04 (sobota) 9-16, 17.04 (niedziela) 9-17

Miejsce: Gdańsk, Projektornia GAK, ul. Dworcowa 29a.

Kwalifikacja na warsztaty odbędzie się na podstawie wypełnionych i przesłanych na adres amnesty.trojmiasto@gmail.com do 13.04 formularzy. Osoby zakwalifikowane otrzymają potwierdzenie uczestnictwa do 14.04.

Projekt zakłada, że w przeciągu kilku miesięcy po szkoleniu podzielicie się zdobytą wiedzą z kolejnymi osobami, przeprowadzając podobne warsztaty. Mamy nadzieję, że zdecydujecie się w przyszłości dołączyć do grupy edukatorek i edukatorów o prawach człowieka AI. Udział w warsztatach jest bezpłatny. Zapewniamy obiad w przerwie warsztatów.

Żądamy natychmiastowego zakończenia ataków na ludność cywilną Ukrainy!

Powiązany temat

Ukraina: przerwy w dostawie prądu destrukcyjnie wpływają na życie ludności cywilnej tuż przed Bożym Narodzeniem

Зміни до Закону про допомогу ускладнять ситуацію біженців з України

Powiązany temat