Human Rights Week 2018 – Amnesty International

Human Rights Week 2018

Amnesty International objęło patronatem Human Rights Week 2018, organizowany przez Studenckie Koło Naukowe Spraw Zagranicznych SGH w Warszawie.

Tegoroczna edycja Human Rights Week rozpocznie się 8 marca debatą „Szklany sufit biedy? – debata na temat nierówności ekonomicznych”. W spotkaniu poświęconym nierównościom ekonomicznym, ich wpływie na demokrację i drogom wyjścia z ubóstwa, wezmą udział dr hab. Michał Brzeziński, dr Barbara Audycka oraz dr Kacper Pobłocki. Już 9 marca organizatorzy zapraszają do udziału w wizycie studyjnej w siedzibie Europejskiej Agencji Straży Granicznej i Przybrzeżnej FRONTEX. W planie wydarzenia znalazło się również otwarte spotkanie z Rzecznikiem Praw Obywatelskich, dr. Adamem Bodnarem (12 marca).

Więcej szczegółów można znaleźć na profilu Human Rights Week na Facebooku.

Powiązany temat

Maraton Pisania Listów 2022 w obronie prawa do pokojowego protestu – rusza największa na świecie akcja na rzecz praw człowieka

Powiązany temat

Tortury w tajnym więzieniu CIA w Starych Kiejkutach – Polacy, nic się nie stało!

Kara za wsparcie osoby w potrzebie. Uwagi prawne do sprawy Justyny Wydrzyńskiej