Katowice: dołącz do katowickiej grupy Amnesty International – Amnesty International

Katowice: dołącz do katowickiej grupy Amnesty International

Wyobraź sobie, że zmieniasz świat

Szczupła postać, w pomarańczowym kombinezonie i ze związanymi rękami, zamaszystym krokiem przemierza korytarze wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Śląskim. Dociera do drzwi, za którymi trwają zajęcia, naciska klamkę i przerywa ćwiczenia. Tak przeciwko stosowaniu tortur protestuje katowicka grupa Amnesty International. Mamy zwykły dzień, 28 maja 2007.
Ale dla członków Amnesty International, to ważna data. Czterdzieści sześć lat temu powstał międzynarodowy ruch ludzi, którym nie jest obojętny los innych. Takich dni w kalendarzu katowickiej grupy Amnesty jest wiele, tak jak wiele jest osób, dla których Twoje działanie ma znaczenie. Chcemy, żebyś tak jak my, skorzystał z możliwości wpływu na los prześladowanych. Nie jutro, czy pojutrze, Twoja opinia ma znaczenie teraz. Czekamy na Twój ruch.
Zmień z nami światowy klimat przestrzegania praw człowieka.
Bo uważamy, że milczenie oznacza zgodę-
Dołącz do nas: katowice@amnesty.org.pl                          www.amnesty.katowice.pl