Konferencja: „Lokalne zmiany na rzecz równości”

Amnesty International zaprasza 8 kwietnia do Warszawy na konferencję w ramach projektu edukacyjnego "Razem mamy siłę: Stop dyskryminacji". Przedstawione zostaną projekty uczniowskie oraz lokalne zmiany, które udało się osiągnąć w obszarze antydyskryminacji.

Projekt Amnesty International „Razem mamy siłę: Stop dyskryminacji” to dziesiątki zaangażowanych szkół, setki uczniów i uczennic, które podjęły działanie aby zwrócić uwagę na problem dyskryminacji w ich najbliższym otoczeniu. Nauczyciele i nauczycielki wraz z grupami projektowymi realizowali warsztaty, spotkania konferencje, aby ostatecznie zaplanować działanie na rzecz zmian w ich lokalnym środowisku.

W czasie konferencji przedstawiciele i przedstawicielki szkół z całej Polski będą prezentować efekty swojej pracy, zrealizowane projekty, wyzwania oraz dobre praktyki, z których mogą skorzystać kolejni aktywiści, aktywistki oraz edukatorzy i edukatorki.

PROGRAM:
Na konferencji gościć będą uczniowie i uczennice, nauczyciele i nauczycielki, którzy zaprezentują efekty swojej pracy oraz eksperci i ekspertki, które podzielą się swoją wiedzą oraz doświadczeniem w zakresie edukacji antydyskryminacyjnej.

Podczas konferencji zostanie zaprezentowana także publikacja końcowa projektu: „Stop Dyskryminacji. Przykłady dobrych praktyk w pracy z młodzieżą”, która prezentuje inspiracje oraz dobre praktyki działań antydyskryminacyjnych.

Do  udziału w spotkaniu zapraszamy szkoły, organizacje pozarządowe, instytucje edukacyjne, aktywistów aktywistki oraz edukatorów i edukatorki.

INFORMACJE ORGANIZACYJNE:
KIEDY:
8 kwietnia (piątek)
GODZINY:
GDZIE:
Pałac Kultury i Nauki w Warszawie, 4 piętro, sala Rudniewa
W czasie konferencji zapewniamy poczęstunek, lunch oraz zwracamy koszty dojazdu dla osób spoza Warszawy.

ZGŁOSZENIA:
Aby wziąć udział w konferencji należy wypełnić ankietę zgłoszeniową>>

Zgłoszenia należy wypełnić do dnia 29.03.2016 r.

* Szczegółowy program spotkania zostanie rozesłany do osób, które wypełniły formularz oraz niebawem zostanie opublikowany na stronie Stowarzyszenia.

Manifest przeciwko nienawiści