Konferencja w sprawie powołania nowego Pełnomocnika/czki Rządu ds. Równego Traktowania – Amnesty International

Koalicja na rzecz Równych Szans w sprawie powołania nowego Pełnomocnika Rządu ds. Równego Traktowania<br /> <br />
30 maja 2014 r. odbyła się konferencja prasowa Koalicji na Rzecz Równych Szans, kilkudziesięciu organizacji pozarządowych działających na rzecz praw człowieka i promowania zasady równości, w sprawie powołania nowego Pełnomocnika Rządu ds. Równego Traktowania. Przedstawiciele i przedstawicielki Koalicji, w tym Amnesty International, zaapelowały, aby powołanie nowego Pełnomocnika odbyło się w procesie konsultacji z podmiotami, które na co dzień działają na rzecz osób dyskryminowanych.
Nagranie z konferencji:

Oddaj głos na Polskę i Europę oparte na szacunku i równości!

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy

Powiązany temat

Rosja: Ponad 1300 demonstrantów zatrzymanych po ogłoszeniu poboru wojskowego