Konferencja w sprawie powołania nowego Pełnomocnika/czki Rządu ds. Równego Traktowania – Amnesty International

Koalicja na rzecz Równych Szans w sprawie powołania nowego Pełnomocnika Rządu ds. Równego Traktowania<br /> <br />
30 maja 2014 r. odbyła się konferencja prasowa Koalicji na Rzecz Równych Szans, kilkudziesięciu organizacji pozarządowych działających na rzecz praw człowieka i promowania zasady równości, w sprawie powołania nowego Pełnomocnika Rządu ds. Równego Traktowania. Przedstawiciele i przedstawicielki Koalicji, w tym Amnesty International, zaapelowały, aby powołanie nowego Pełnomocnika odbyło się w procesie konsultacji z podmiotami, które na co dzień działają na rzecz osób dyskryminowanych.
Nagranie z konferencji:

Oddaj głos na Polskę i Europę oparte na szacunku i równości!

Powiązany temat

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Powiązany temat

„Lex Woś” − poselski projekt ustawy o transparentności finansowania organizacji pozarządowych − uwagi organizacji pozarządowych