Konkurs literacki “I ♥︎ my body, my rights” – Amnesty International

Konkurs literacki “I ♥︎ my body, my rights”

Amnesty International w Lublinie rozpoczyna konkurs literacki na najlepsze teksty zainspirowane kampanią w obronie praw reprodukcyjnych i seksualnych "Moje ciało a prawa człowieka".

Motif_square_K_R_txt_webJesteś uczniem liceum, interesujesz się literaturą, piszesz własne teksty, wiersze, opowiadania lub inne utwory, a temat łamania praw człowieka nie jest Ci obojętny? Napisz coś swojego zainspirowanego międzynarodową kampanią Amnesty International “Moje ciało, a prawa człowieka” i podziel się z nami swoją pracą.
Dla zwycięzców przewidziane są vouchery o wartości 75, 50 i 25 zł do wykorzystania w najlepszej kawiarni w mieście, amnestyjne gadżety oraz publikacja na ogólnopolskiej stronie amnesty.org.pl.

Na pytania i zgłoszenia czekamy do 31.01.2015 pod adresem konkursmybodymyrights(at)gmail.com.

Manifest: Moje ciało a prawa człowieka

Powiązany temat

Maraton Pisania Listów 2022 w obronie prawa do pokojowego protestu – rusza największa na świecie akcja na rzecz praw człowieka

Powiązany temat

Tortury w tajnym więzieniu CIA w Starych Kiejkutach – Polacy, nic się nie stało!