Konkurs na plakat – Broń pod kontrolą – Amnesty International

Konkurs na plakat – Broń pod kontrolą

Amnesty International Kraków ogłasza konkurs na plakat.

Prosimy o przesyłanie projektów plakatów, które swoją tematyka będą nawiązywały do kampanii -Broń pod kontrolą-. Nagrodą w konkursie będzie zrealizowanie projektów i zaprezentowanie plakatów podczas międzynarodowego festiwalu sztuk wizualnych ArtBoom Festival Kraków 2012 (organizator: Krakowskie Biuro Festiwalowe).

Prace będą prezentowane w ponad 20 miejscach w całym Krakowie, obok prac takich artystów jak Ai Weiwei, Dziadkiewicz Roman & Ensemble, Jakubowicz Rafał i wielu, wielu innych. Sposób prezentacji prac będzie nawiązywał do międzynarodowej akcji streetartowej “Fence”.

Prace będą prezentowane tak, jak na poniższym filmie:

Projekty należy przesyłać do 31.05.2012 drogą mailową na adres krakow.amnesty@gmail.com.

Regulamin konkursu zamieszczamy poniżej.

Wszelkie pytania proszimy kierować pod adres krakow.amnesty@gmail.com lub na profilu www.facebook.com/AmnestyKrakow

Więcej informacji na temat kampanii “Broń pod kontrolą”: amnesty.org.pl/bron-pod-kontrola

Zatrzymajmy zbrodnie w Mjanmie

Powiązany temat