Konkurs na relację z VII Międzynarodowego Maratonu Pisania Listów rozstrzygnięty – Amnesty International

Starannie przygotowane prace plastyczne, ciekawe reportaże, profesjonalne prezentacje elektroniczne, wykorzystujące zdjęcia oraz materiały prasowe, pozwoliły zobaczyć, co działo się podczas VII Maratonu Pisania Listów w różnych miejscach. Zaznaczamy, że wszystkie prace zaskoczyły nas swoją pomysłowością, co sprawiło nam ogromną radość, ale Komisja konkursowa miała bardzo trudne zadanie, aby wybrać i nagrodzić najlepsze z nich.
W dniu 31 stycznia b.r. komisja konkursowa nagrodziła 4 reportaże nadesłane przez szkolne grupy AI. Są to:

• Szkolna Grupa AI nr 6 z II Liceum Ogólnokształcącego im. Mikołaja Kopernika, przy ul Matejki 19 w Kędzierzynie-Koźlu.
  • Szkolna Grupa AI nr 53, Gimnazjum w Zabłudowie, przy ul. Mickiewicza 22.
  • Szkolna Grupa AI nr 1 z Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 12, przy ul. Gen. Wł. Andersa, Zabrze.
  • oraz

• Szkolna Grupa AI nr 44 z Zespołu Szkół Ogólnokształcących, II Liceum Ogólnokształcące przy ul. J. Piłsudskiego, Tarnowskie Góry.
  • Komisja wyróżniła też prace Szkolnej Grupy AI nr 20 z V Liceum Ogólnokształcącego przy ul. Orzepowickiej 15a w Rybniku oraz prace uczniów z Gimnazjum w Dobroszycach, przy ul. Parkowej 3.

Serdecznie gratulujemy!

Komisja w składzie:

Anna Dzierzgowska (członkini Zarządu), Kaja Kulesza (rzecznik prasowy), Wojtek Makowski (koordynator kampanii), Anna Machcka (koordynatorka projektu DDC) oraz Draginja Nadaždin wyraża nadzieję, że przyszłoroczny Maraton przyniesie jej równie ciężkie i budujące zadanie.