Konkurs Stowarzyszenia Amnesty International dla szkolnych grup AI i szkół na reportaż z udziału w Międzynarodowym Maratonie Pisania Listów organizowanym w dniach 13-14 grudnia 2008 r. został rozstrzygnięty. – Amnesty International

Z przyjemnością informujemy, że Konkurs Stowarzyszenia Amnesty International dla szkolnych grup AI i szkół na reportaż z udziału w Międzynarodowym Maratonie Pisania Listów organizowanym w dniach 13-14 grudnia 2008 r. został rozstrzygnięty. Warunkiem uczestnictwa w konkursie było nadesłanie dokumentacji z przebiegu i uczestnictwa w Maratonie w dowolnej formie (fotoreportaż, prezentacja, sprawozdanie).

Komisja konkursowa wyróżniła 3 reportaże :

–     I miejsce :  Szkolna Grupa AI nr 29 w Kędzierzynie – Koźlu przy I LO im. Henryka Sienkiewicza -performance -Człowieka w prawach człowieka-

–    II miejsce :  ex aequo :
Gimnazjum nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Chojnowie i Zespół Szkół nr 1 w Zbąszyniu

Skład jury konkursowego :

Draginja Nadazdin – dyrektorka AI

Agnieszka Krzyżak – specjalistka do spraw komunikacji

Wojciech Makowski – koordynator kampanii i Maratonu Pisania Listów 2008

SERDECZNIE GRATULUJEMY!!!

Dziękujemy za udział w Maratonie wszystkim szkołom, uczniom, nauczycielom i rodzicom oraz zapraszamy do włączenia się do udziału w Maratonie w 2009 r.