Koordynator / koordynatorka kampanii

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko koordynatora /koordynatorki kampanii.

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• planowanie i opracowanie strategii koordynowanych tematów i kampanii,
  • przygotowanie materiałów informacyjnych i merytorycznych,
  • koordynowanie, monitorowanie i ewaluacja działań w ramach w/w kampanii,
  • budowanie relacji z partnerami, mediami i władzami oraz występowanie w roli eksperta/ki organizacji w zakresie odpowiedzialności tematycznej.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe,
  • minimum 3 lat doświadczenia zawodowego,
  • bardzo dobra znajomość problematyki praw człowieka ze szczególnym uwzględnieniem praw kobiet (w tym przemocy wobec kobiet oraz praw seksualnych i reprodukcyjnych) oraz dyskryminacji (w tym mowa nienawiści i przestępstwa z nienawiści),
  • doświadczenie w prowadzeniu kampanii na rzecz praw człowieka, rzecznictwie, wystąpieniach publicznych, kontaktach z władzami, tworzeniu koalicji itp.
  • znajomość organizacji pozarządowych i międzyrządowych zajmujących się prawami człowieka,
  • silna motywacja do pracy, odpowiedzialność i samodzielność,
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego,
  • terminowość,
  • wysokie kompetencje komunikacyjne w mowie i piśmie.

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zdobycie doświadczenia w pracy w jednej z największych organizacji praw człowieka na świecie,
  • zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze minimum ¾ etatu (preferowany wymiar pełnego etatu),
  • miejsce pracy: Warszawa,
  • wynagrodzenie w przedziale 3000-3300 zł netto (przy pełnym wymiarze godzin) w zależności od kompetencji i doświadczenia.

Początek pracy – październik 2018 r.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV oraz listu motywacyjnego do 27 sierpnia 2018 r. za pomocą dostępnego poniżej formularza.

FORMULARZ APLIKACYJNY

Poniżej dodaj swoje CV:

Jeśli jest wymagany - dodaj swój list motywacyjny:

Jeśli jest wymagany - dodaj inny dokument:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Stowarzyszenie Amnesty International w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji. Dane będziemy przetwarzać do 30 dni na podstawie obowiązujących przepisów prawa (m.in. Rozporządzenia UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016). Pamiętaj, że masz prawo dostępu do swoich danych. Możesz zwrócić się do nas z prośbą o ich sprostowanie, usunięcie lub ograniczenia ich przetwarzania. Możesz też wycofać swoją zgodę, a także złożyć skargę do organu nadzorczego. W sprawie danych osobowych kontaktuj się z nami pod adresem: dane@amnesty.org.pl.

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie