Książka z okazji 80. urodzin Dalajalmy – Amnesty International

Książka z okazji 80. urodzin Dalajalmy

6 lipca świętowane będą 80. urodziny Dalajlamy. Z tej okazji w Polsce wydana zostanie specjalna książka.

Książka i towarzyszące jej zdjęcia to 19 unikalnych spojrzeń na Tybet. To pierwsza w Polsce publikacja, która pozwoliła zebrać tak wiele wspaniałych osobowości w jednym miejscu: prof. Stanisława Godzińskiego, Marka Kalmusa, Joannę Mostowską, dr Agatę Bareję-Starzyńską, dr Thuptena Kungę Chashaba, Radosława Siuda “Chopin”, Roberta Stefanickiego, dr Jerzy Bayera, Iwonę Bartoszcze, Adama Sanockiego, Bartka Dobrocha, dr Natalię Bloch, Elżbietę Dziuk-Renik i Krzysztofa Renika, dr Annę Szymoszyn, dr Filipa Kaczmarka.

Twórcy książki zbierali środki na jej wydanie na stronie polakpotrafi.pl.

“W książce pokażemy nie tylko ich sylwetki i teksty, ale również zdjęcia, których wyboru sami dokonali.
Naszym celem jest pokazać Tybet przede wszystkim jako miejsce, które inspiruje ludzi na całym świecie, miejsce magiczne, wyjątkowe i bardzo zagrożone. Ochrona jego jest ważna nie tylko dla samych Tybetańczyków, ale również dla Polaków, dla ludzi na całym świecie bo to niezwykłe dziedzictwo, z którego czerpią ludzie pod każdą szerokością geograficzną.”

6 lipca w Południku Zero w Warszawie odbędzie się premiera książki z udziałem jej twórców i autorów oraz wernisaż wystawy fotografii umieszczonych w książce!

Żądamy natychmiastowego zakończenia ataków na ludność cywilną Ukrainy!