Kto, kiedy i dlaczego jest w kręgu przemocy? – Amnesty International

Kto, kiedy i dlaczego jest w kręgu przemocy?

Amnesty International zaprasza na Warsztaty w Warszawie w ramach międzynarodowej kampanii 16 Dni Przeciwdziałania Przemocy ze względu na Płeć.

Warsztaty odbędą się 9 grudnia w godzinach 15:00-17:00 w klubokawiarni Państwo Miasto na ul. Andersa 29. Celem warsztatów jest z jednej strony poznanie definicji, rodzajów i przyczyn przemocy, a z drugiej strony przełamanie mitów i osadzenie przemocy w szerszym kontekście społeczno-kulturowym, poza ścianami prywatnych mieszkań. Chcemy także naświetlić problem przemocy i wyzwania z nią związane w kontekście praw człowieka, szczególnie w kontekście dostępu do praw seksualnych i reprodukcyjnych (Kampania Amnesty International Moje Ciało a Prawa Człowieka).
Warsztaty są bezpłatne i przeznaczone są dla osób powyżej 16 roku życia.
Do wzięcia udziału wymagana jest rejestracja na stronie https://warsztatyamnesty.evenea.pl/ Śpieszcie się! Rejestracja do wtorku (9 grudnia), dop godz. 15:00, ilość miejsc ograniczona!

Czekamy na Was!
Dołącz do Wydarzenia na Facebooku >>>

Żądaj dostępu do aborcji w Polsce!

Powiązany temat

“To decydujący moment w historii prawa do aborcji na świecie” – ostrzega Amnesty

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy