Maraton Pisania Listów dla Wenezuelii w Krakowie – Amnesty International

Maraton Pisania Listów dla Wenezuelii w Krakowie

Amnesty International Kraków zaprasza na cykl akcji pisania listów. W Cafe Gołębia 29 marca każdy będzie mógł wysłać apel w obronie praw człowieka w Wenezueli.<br /> <br />

29 marca 2014 od 11:00 do 18:00 zapraszamy do Cafe Gołebia 3 w Krakowie w ramach organizowanego przez Amnesty International Kraków cyklu Pilnych Akcji, podczas którego piszemy apele wzywające do poszanowania praw człowieka na całym świecie.

Tym razem będziemy pisać w sprawie pogwałcenia praw człowieka w Wenezueli. W trwających od 6 lutego gwałtownych protestach i starciach zginęły kolejne ofiary. Łącznie życie straciło już 21 osób, a ponad 300 odniosło obrażenia. Wśród ofiar znaleźli się zarówno zwolennicy jak i przeciwnicy rządu oraz funkcjonariusze służb bezpieczeństwa. Aresztowano ponad 1300 osób, z których większość zwalniana jest za kaucją.
Dołącz do wydarzenia na FB>>

Powiązany temat

Poszukujemy osoby na stanowisko: Menadżera_Menadżerki ds. finansowych

Powiązany temat