Mini Parlament Europejski o prawach Migrantów – Amnesty International

Mini Parlament Europejski o prawach Migrantów

W Krakowie 17-18 maja odbędzie Mini Sesja Parlamentu poświęcona prawom migrantów w Unii Europejskiej organizowana przez ELSA Kraków i Europejski Parlament Młodzieży EYP Poland.

Europejskie Stowarzyszenie Studentów Prawa ELSA Kraków wraz z Europejskim Parlamentem Młodzieży EYP Poland serdecznie zapraszają na symulację obrad Parlamentu Europejskiego – Mini Sesję Parlamentarną pt. “Shaping European Patchwork”, która odbędzie się w dniach 17 – 18 maja brw Krakowie. Dotyczyć ona będzie zagadnień związanych ze zjawiskiem migracji – praw i obowiązków migrantów oraz ich relacji z Unią Europejską, a także jej państwami członkowskimi. Sesja odbędzie się w języku angielskim. Liczymy, że odwzorowanie takich elementów jak podział na komitety, redagowanie rezolucji, zwołanie Zgromadzenia Ogólnego Uczestników czy ich późniejsza debata parlamentarna pozwoli nam dobrze zrozumieć, jak funkcjonuje Parlament Europejski, a samo wydarzenie będzie kolejną cegiełką do budowy społeczeństwa obywatelskiego przez społeczność studencką oraz szansą na rozwinięcie umiejętności oratorskich uczestników. Najlepszy mówca zostanie nagrodzony rocznym specjalistycznym kursem języka angielskiego w Szkole Języków Obcych Inter Lang & Text w Krakowie, a inne nagrody czekają również na najaktywniejszych delegatów.

Aplikować można do 10 maja br. wypełniając następujący formularz,znajdujący się tutaj.

Więcej informacji na stronie wydarzenia na Facebook’u.

Nie dla poniżającej masowej detencji w polskich ośrodkach dla cudzoziemców!

Powiązany temat

Poszukujemy osoby na stanowisko: Specjalista_ka ds. digital fundraisingu

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy