Morał dla dyktatora – konkurs na bajkę o prawach człowieka – Amnesty International

Morał dla dyktatora – konkurs na bajkę o prawach człowieka

Prawo do życia, wolność słowa, wolność zrzeszania się... To nie BAJKA! Znasz swoje prawa? A może nigdy nie zastanawiałeś/-aś się, jak wiele praw Ci przysługuje? Czas dowiedzieć się więcej!<br /> <br />

Stowarzyszenie Amnesty International – Zespół Edukacyjny i Grupa Lokalna w Krakowie ogłaszają konkurs literacki na bajkę o prawach człowieka “Morał dla dyktatora”.
Napisz swoją bajkę i wygraj atrakcyjne nagrody książkowe oraz wyjątkową nagrodę, o której więcej już wkrótce! Twój tekst powinien spełniać wszystkie wymogi gatunku literackiego, jakim jest bajka, dotyczyć szeroko rozumianej kwestii praw człowieka oraz nie przekraczać 18 000 znaków. Do swojego utworu dołącz wypełniony formularz zgłoszeniowy.
Swoją pracę możesz wysłać elektronicznie na adres moral@amnesty.org.pl lub pocztą tradycyjną na adres:
Konkurs Morał dla Dyktatora,
Koźmice Wielkie 719,
32-020 Wieliczka.
Termin nadsyłania prac: 20 listopada 2014 roku, godz. 23:59 (w przypadku poczty tradycyjnej decyduje data stempla pocztowego).
Zapraszamy!
Partnerzy: Wydawnictwo Czarne, Kawiarnia Nowa Prowincja
Regulamin konkursu w załączniku do pobrania.

Powiązany temat

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Powiązany temat

„Lex Woś” − poselski projekt ustawy o transparentności finansowania organizacji pozarządowych − uwagi organizacji pozarządowych