Nowy Zarząd Stowarzyszenia Amnesty International – Amnesty International

Nowy Zarząd Stowarzyszenia Amnesty International

W dniach 16-17 kwietnia odbyło się Krakowie 21. Walne Zgromadzenie Członków i Członkiń Stowarzyszenia Amnesty International.

Uczestnicy i uczestniczki Walnego Zgromadzenia zatwierdzili raport merytoryczny oraz finansowy z działalności  Stowarzyszenia w 2010 roku, przyjęto również plan operacyjny i budżet na rok 2012.

Wybrano również nowych członków i członkinie Zarządu Stowarzyszenia i Komisji Rewizyjnej. W skład Zarządu wchodzą: Mateusz Hładki (prezes), Mateusz Król (sekretarz), Monika Klimkowska (skarbniczka), Agnieszka Gałka, Martyna Markiewicz, Janusz Niedbał oraz Elżbieta Wiercińska-Kazimierczuk. Do Komisji Rewizyjnej wybrano Annę Dzierzgowską, Marcina Komosę i Magdę Kozyrę.

Żądamy natychmiastowego zakończenia ataków na ludność cywilną Ukrainy!

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy

Powiązany temat

Iran: Społeczność międzynarodowa musi pilnie podjąć odpowiednie kroki w obliczu brutalnego tłumienia demonstracji po śmierci Mahsy Amini