Oferta pracy na stanowisko Koordynatora / Koordynatorki ds. Aktywizmu – Amnesty International

Oferta pracy na stanowisko Koordynatora / Koordynatorki ds. Aktywizmu

Stowarzyszenie Amnesty International poszukuje osoby na stanowisko Koordynatora / Koordynatorki ds. Aktywizmu

Do zadań zatrudnionej osoby będzie należało między innymi:

• koordynacja i nadzór nad działaniami prowadzonymi przez grupy lokalne, szkolne i edukacyjne Amnesty International w Polsce
  • prowadzenie szkoleń i dostarczanie informacji merytorycznych do grup na temat działalności organizacji
  • doradztwo merytoryczne dla akcji organizowanych przez grupy lokalne, szkolne i edukacyjne
  • inicjowanie i koordynowanie ogólnopolskich projektów aktywistycznych

Wymagania:

• wykształcenie wyższe,
  • minimum 2 lata doświadczenia w pracy w organizacji NGO
  • dobra znajomość tematyki praw człowieka
  • udokumentowane umiejętności trenerskie i doświadczenie w pracy z grupami (prowadzenie warsztatów, szkoleń, tworzenie materiałów)
  • wysokie kompetencje komunikacyjne, łatwość w nawiązywaniu kontaktów z różnymi grupami docelowymi (aktywiści w różnym wieku, młodzież szkolna, nauczyciele, wolontariusze)
  • kreatywność, umiejętność motywowania i inspirowania innych do podejmowania ciekawych działań i akcji
  • dobra znajomość narzędzi internetowych, platform społecznościowych umożliwiająca skuteczne działanie w środowisku internetowym (webaktywizm)
  • znajomość środowiska organizacji pozarządowych w Polsce,
  • doświadczenie w zakresie zarządzania projektami
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego

Zatrudnionej osobie oferujemy:

• zatrudnienie w ramach umowy o pracę w wymiarze pełnego etatu
  • 3-miesięczny okres próbny, następnie umowa na 12 miesięcy
  • pracę w jednej z największych organizacji pozarządowych na świecie.
  • pracę w zmotywowanym, entuzjastycznym i dynamicznym zespole

Stowarzyszenie Amnesty International respektuje procedury Equal Opportunity Employer (EOE). Przy wyborze i awansie nie stosuje się kryteriów dotyczących wieku, rasy, koloru skóry, płci (w tym ciąży i wychowania dziecka), pochodzenia etnicznego i narodowego, orientacji seksualnej i stanu zdrowia; uwzględniane są jedynie wiedza, doświadczenie i umiejętności. Zasady te dotyczą także nawiązania i rozwiązania stosunku pracy, warunków zatrudnienia, awansowania oraz dostępu do szkoleń w celu podnoszenia kwalifikacji zawodowych.

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie życiorysu oraz listu motywacyjnego (w języku polskim) na adres rekrutacja@amnesty.org.pl do 21 stycznia 2013 roku.

Tytuł emaila: “Koordynator / Koordynatorka ds. Aktywizmu”.  Zastrzegamy, że odpowiemy tylko na wybrane zgłoszenia.

Zatrudnionej osobie oferujemy wynagrodzenie w przedziale 2500-2600 zł netto.

W przesłanych dokumentach prosimy o umieszczenie klauzuli:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą z dn. 29.08.97 roku o ochronie danych osobowych Dz.U Nr 133 poz. 883).

Powiązany temat

Polska: „Przyjechaliśmy tu, nie chcieli nas wpuścić”. Romowie z Ukrainy traktowani jak niechciani uchodźcy

Powiązany temat

Poszukujemy osoby na stanowisko: Menadżera_Menadżerki ds. finansowych