Olga i Paweł Ochal biegną dla praw człowieka ? wesprzyj wysiłek biegaczy – Amnesty International

Olga i Paweł Ochal biegną dla praw człowieka ? wesprzyj wysiłek biegaczy

To nasz pierwszy start w Maratonie Warszawskim jako drużyny, podobną akcję organizuje grupa Amnesty International w Poznaniu. W tej chwili napisało do nas z prośbą o szczegóły 17 osób, a już 8 biegaczy założyło swoje -okazje- biegowe na portalu www.domore.pl, który jest platformą do kontaktów między Darczyńcami i Amnesty International. Naszą drużynę zdecydował się wesprzeć doskonały polski maratończyk, mistrz Polski w Maratonie i zwycięzca Maratonu Warszawskiego Paweł Ochal z małżonką.
Motywacje naszych biegaczy są różne. Niektórzy są nowymi sympatykami Amnesty, inni jak pan Jerzy Matuszewski wspierają Amnesty od zawsze: -Bardzo dobrze pamiętam wsparcie Amnesty International udzielane mieszkańcom naszego kraju w latach siedemdziesiątych i osiemdziesiątych ubiegłego wieku. To już historia. Dziś – nowe cele, nowe zadania. Biegnę w drużynie Amnesty International; mam nadzieję, że pomogę zebrać w ten sposób środki na doroczny Maraton Pisania Listów organizowany przez tę organizację.-
Ty też możesz nam pomóc. Wesprzyj Amnesty International i naszych biegaczy na http://www.domore.pl/beta/view/strony/organizacje/10610