Otwarte spotkanie Łódzkiej Grupy AI: ?Amnesty International ? przyjdź, poznaj, działaj? 6 listopada 2008

Spotkanie odbędzie się 6 listopada 2008r.,  w godzinach 18-19, w sali  0.03, na Wydziale Prawa i Administracji Uniwersytetu Łódzkiego (ul. Kopcińskiego 8/12).
Podczas spotkania aktywiści Amnesty International przedstawią prezentację multimedialną i wygłoszą krótki wykład wprowadzający w zagadnienia dotyczące praw człowieka. Będzie można dowiedzieć się, czym jest Amnesty International, jakie są jej główne cele i działania oraz jak samemu można działać na rzecz poprawy sytuacji praw człowieka w swoim otoczeniu oraz na całym świecie.
Członkowie Amnesty International wprowadzą także zgromadzonych w kulisy zbliżającej się, największej akcji organizacji – Maratonu Pisania Listów, który co roku ma miejsce w grudniu. Postaramy się również udzielić odpowiedzi na wszelkie pytania związane z tematyką praw człowieka i działalnością Amnesty International.