Patronat AI: “Zbrodna” E. Benjamin Skinner – Amnesty International

Patronat AI: “Zbrodna” E. Benjamin Skinner

• Aktualnie na całym świecie żyje 27 milionów niewolników. Jest to liczba większa niż kiedykolwiek w historii ludzkości.
  • W USA co dziesięć minut przybywa jednego niewolnika do pracy przymusowej.
  • 50% niewolników żyjących w USA pracuje w rolnictwie, przemyśle oraz jako służba domowa.
  • Ponad 1/3 wszystkich prostytutek w południowo-wschodniej Azji to dzieci.
  • W 2007 roku handlarze niewolnikami zarobili ośmiokrotność rocznego budżetu ONZ.

Obejrzyj wypowiedź Draginji Nadażdin, Dyrektorki Amnesty International na temat książki:

-Zbrodnia – to poruszająca i znakomicie udokumentowana opowieść o współczesnym niewolnictwie i handlu ludźmi, który kwitnie na wszystkich kontynentach. Haiti, Sudan, Rumunia, Turcja, Indie, Holandia i Standy Zjednoczone to miejsca, gdzie autor stanął twarzą w twarz z jednym z najbardziej przerażających i lekceważonych problemów współczesnego świata, w którym żyje więcej niewolników niż w czasach, gdy niewolnictwo było usankcjonowane. Skinner jest nie tylko świadkiem tragedii niewolników, ale poznaje również z bliska ich oprawców.
 Przeczytaj fragment książki: -Zbrodnia- Przeczytaj wywiad z autorem:-Mogłem kupić kobietę za używane auto- Książka -Zbrodnia- została objęta patronatem Amnesty International.