Pięć powodów dlaczego warto biegać dla Amnesty

To już trzeci rok projektu #BiegamDobrze. Akcja promowana przez Fundację Maraton Warszawski zapoczątkowała modę na bieganie dobroczynne. Czym przyciąga? Dlaczego angażuje setki ludzi? I na koniec – czemu miał(a)byś wziąć udział w tym wydarzeniu dla Amnesty?
  1. Celem akcji #BiegamDobrze jest pozyskanie funduszy dla organizacji pozarządowych, czyli podmiotów utrzymujących się dzięki darowiznom donatorów. Aby organizacja, taka jak Amnesty International, mogła zmieniać Świat na lepsze, potrzebuje funduszy. Prowadząc internetową zbiórkę stajesz się bohaterem Stowarzyszenia, pomagasz zbierać pieniądze na naszą działalność statutową.
  2. Biegnąc z logo organizacji jesteś ambasadorem marki Amnesty. Swym przykładem pokazujesz, że szerzyć prawa człowieka można w różny sposób. Jeśli biegniesz z hasłem na koszulce, flagą w dłoni lub w charakterystycznym przebraniu, to Twój udział ma dodatkową wartość, bo trafiasz z naszym przekazem do świadomości wielu osób.
  3. Pozyskując fundusze dla Amnesty, jesteś fundraiserem/ką. To nowe, inspirujące doświadczenie, dzięki któremu, przy współpracy ze Stowarzyszeniem, odkrywasz uroki fundraisingu i uczysz się nowych umiejętności.
  4. Ważnym aspektem biegania charytatywnego jest fakt dedykowania wysiłku dla kogoś lub dla czegoś (konkretnej wartości). To, że stawiasz sobie biegowe wyzwania w konkretnym celu, podwójnie Cię motywuje – zarówno podczas przygotowań, jak i podczas samego startu.
  5. Jako osoba biegnąca charytatywnie możesz liczyć na szczególny doping wolontariuszy i wolontariuszek Amnesty podczas startu, a przed biegiem otrzymasz od nas specjalny pakiet startowy z kilkoma niespodziankami.

To tylko kilka przykładów dlaczego warto wziąć udział w jednym z biegów organizowanych przez Fundację Maraton Warszawski 24 września 2017 r. Liczymy, że będziesz wtedy z nami! Zarejestruj się!

20 zł miesięcznie
Pomagaj organizować akcje i kampanie
30 zł miesięcznie
50 zł miesięcznie