Pierwsze seminarium dla dziennikarzy i dziennikarek za nami! – Amnesty International

Pierwsze seminarium dla dziennikarzy i dziennikarek za nami!

We Wrocławiu, 18 kwietnia odbyło się pierwsze szkolenie dla dziennikarzy i dziennikarek w ramach projektu "Razem mamy siłę: STOP DYSKRYMINACJI!".

Obecnie kilkadziesiąt szkół w całej Polsce realizuje swoje własne projekty na rzecz zwiększania świadomości o zjawisku dyskryminacji, jednocześnie w kilku miastach w Polsce spotykają się dziennikarze i dziennikarki aby rozmawiać o dyskryminacji , wspólnie  zastawiać się w  jaki sposób media mogą wpływać na zwalczanie stereotypów i uprzedzeń.
Pierwsze seminarium odbyło się we Wrocławiu 18.04, kolejne spotkania zaplanowane są w Łodzi (16.05) i w Białymstoku (13.06).

Zachęcamy do przesyłania zgłoszeń, wypełniając  ankietą dostępną tutaj

Marfa Rabkowa musi być wolna!

Powiązany temat

Konkurs filmów o prawach człowieka i debata “Obcy w swoim domu. Palestyńczycy a Izrael” – Amnesty na festiwalu filmów dokumentalnych Millennium Docs Against Gravity

Powiązany temat

„Lex Woś” − poselski projekt ustawy o transparentności finansowania organizacji pozarządowych − uwagi organizacji pozarządowych